De eerste en voornaamste reden waarom de Costa del Golf zo geliefd is onder golfers is vanwege haar locatie aan de Costa del Sol. Zoals de naam al suggereert, kun je hier genieten van gemiddeld zo‘n 300 zonnedagen per jaar, waardoor het ideale locatie is voor outdoor-sporten, waaronder golf. De temperatuur is er het hele jaar door aangenaam en de regenval is bovendien zeer beperkt.

De beste maanden voor een ronde op een van de talloze golfbanen aan de Costa del Golf zijn echter mei, juni en september, aangezien de golfbanen banen in juli en augustus zeer druk worden bezocht.

De Costa del Golf kwam in de schijnwerpers in 1926, toen de eerste golfbaan, de Koninklijke Club del Campo, werd opgericht. (Tegenwoordig staat het bekend als “Parador del Golf de Málaga“, Malaga’s Golf Inn). Vanaf dat moment vonden golfliefhebbers ieder jaar de weg naar de Costa del Golf en aangezien hun aantallen jaar na jaar toenamen bouwde de autoriteiten steeds meer golfbanen. Hierdoor verwelkomt de Costa del Golf vandaag de dag meer dan 70 golfbanen, waar zowel professionals en amateurs elke dag trainen.